Фестивален бюлетин

Име, фамилия E-mail

Новини от Поглед Инфо

Музика и здраве


 

Музика за здраве

~ 06 Декември 2009 ~
Всички ние се раждаме с различни възможности. Понякога обаче причините се налагат от самата природа. Това съвсем не означава, че децата с ограничени възможности нямат равен шанс да бъдат толкова щастливи, колкото и останалите. Ако имате своя пример и търсите решение, знайте, че такова наистина има – музикотерапията!

Психическо здраве чрез музика

~ 06 Декември 2009 ~
Провеждани са многобройни изследвания за да открият и изучат благоприятните последствия от слушане на музика. От твърдения, че музиката помага на развитието на плода, до използването на музиката като средство за лекуване на емоционални травми. Все по-голямата популярност, която музико-терапията добива е свидетелство за великата сила на музиката.

Музиката и смехът подобряват сърдечносъдовото здраве

~ 06 Декември 2009 ~
Слушането на приятна музика може да се окаже доста ефективно средство за постигане на добро сърдечносъдово здраве, сочи проучване. Учени от Мерилендския университет твърдят, че позитивните емоции следствие от хубавата музика имат благотворен ефект върху съдовия ендотел.

Музиката на Моцарт лекува дислексия и аутизъм

~ 11 Октомври 2009 ~
Произведенията на знаменития композитор съдържат целия честотен спектър, необходим за целите на терапията ...

МУЗИКАТА, КОЯТО ЛЕКУВА И... УБИВА!

~ 11 Октомври 2009 ~
Загадъчното свойство на музиката - да влияе не само на чувствата, но и на целия наш организъм, е отдавна известно на медицината. Още в древността и особено през Средновековието лекарите са знаели, че правилно подбраните мелодии и инструменти управляват психиката, успокояват и дори лекуват душата.

Вагнер вместо виагра

~ 24 Април 2009 ~
Симфонии лекуват мигрена, язва и артрит.
Започнете с Моцарт, съветват терапевтите.

Лекуват стресирани полицаи с Вивалди

~ 13 Февруари 2009 ~
2 диска със специална музика и говор в изпълнение на Симфоничния оркестър на Народната опера и актьора от Народния театър Мариус Донкин ще лекуват стреса на полицаи, рейнджъри, пожарникари и спасители, научи “Монитор”.

Музиката лекува, доказаха учени

~ 24 Декември 2008 ~
Любимата мелодия може да намали холестерола и да предотврати тромбове

Лечение с помощта на изкуството

~ 20 Септември 2008 ~
Редовното (поне три пъти в седмицата) слушане на произведения на Моцарт, води до понижаване на кръвното налягане при възрастните хора.Оказва се, че когато хората наблюдават произведения на изкуството, усещат по-слабо болката.

Ефекта на Моцарт

~ 14 Август 2008 ~
Американец е патентовал "Ефекта на Моцарт" и продава милионни тиражи от компилациите му; французин пуска музиката му в специални слушалки, за да лекува творчески депресии и детски болести, разказва сп. "Тайм"

    Страници: «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »