Фестивален бюлетин

Име, фамилия E-mail

Новини от Поглед Инфо

Новини


 

Блокфлейтистът Ерик Босграаф представя новия си албум с музика на Бах

~ 13 Декември 2011 ~
Ерик Босграаф е един от най-ценените млади блокфлейтисти в Европа

Изненади и наслади

~ 03 Декември 2011 ~
Статия на Юлиана Алексиева за Петото издание на Бароковия фестивал в списание "ЛИК", бр.12, декември 2011 г.

Франческо Корти за клавесина и европейските школи в старинната музика

~ 03 Декември 2011 ~
Завърши петото издание на фестивала "Изкуството на барока" – поредна пълноценна и вдъхновяваща среща с музиканти, отдадени на исторически информираните практики, както е прието да се казва, на инструментите от епохата и всичко, свързано с нея. Вдъхновяваща, защото този фестивал ни показва малка, но съществена част от това, което се прави по света по отношение на тези практики, запознава ни с хора артистични, търсещи, отдадени на възраждането на бароковото изкуство и, тъй като у нас по-рядко виждаме точно такива изпълнители, именно "Изкуството на барока" ни води в желанието ни да търсим още и по-надълбоко иначе толкова любимата музика, която смятаме, че познаваме.

Балкански бароков бенд

~ 11 Ноември 2011 ~
Още е съвсем млад – на една година, образуван по идея на известния френски флейтист и бароков специалист Жан-Кристоф Фриш. Целта: “Да събира заедно виртуози на бароковата музика от балканските държави.”

Барокова реторика

~ 29 Октомври 2011 ~
Фестивалът “Изкуството на барока” покани софийския културен елит на пета поредна среща. Припомням, че той е дело на частната фондация Luxuria Europae, създадена специално с цел да прави и развива този фестивал, в ядрото на който са няколко много млади български музиканти, влюбени в историята, естетиката, съвременния изпълнителски стил и социалната функция на бароковото изкуство, начело с цигуларката Зефира Вълова. Нейната целенасоченост и отдаденост на бароковата култура е изумителна.

Пети фестивал ИЗКУСТВОТО НА БАРОКА стартира на 22 октомври

~ 26 Септември 2011 ~
Фестивалът, избран от слушателите на предаването „Алегро виваче“ на БНР за музикален проект на 2010 година, през 2011 продължава традицията да предоставя сцената на утвърдени европейски музиканти за исторически информирано изпълнение както на познати и обичани, така и на непознати, но не по-малко красиви произведения от епохата на барока. Предвидени са три оркестрови и четири камерни концерти, както и различни образователни прояви.

Конкурс за участие във фестивал ИЗКУСТВОТО НА БАРОКА

~ 04 Април 2011 ~
Фестивал "ИЗКУСТВОТО НА БАРОКА" предоставя възможност на талантливи български и чуждестранни изпълнители да кандидатстват за участие* в предстоящото издание на фестивала през октомври - ноември 2011 г.

Музикалната 2010 – преброяване на останките

~ 13 Март 2011 ~
"...Като експертен се наложи фестивалът “Изкуството на барока”. Създаден от частна фондация, този фестивал оформи постоянен кръг от изпълнители, намира средства и възпитава заинтересована публика. 2010 ще запомним и със съчетанието на старинна и съвременна музика, което е вече абсолютна практика навсякъде по света..."

Половината български цигулари с шеметна кариера в чужбина

~ 23 Януари 2011 ~
Професор Йосиф Радионов:"...Смятаната за един от най-добрите изпълнители на старинна музика Зефира Вълова е сред водачите на западноевропейски бароков оркестър..."

ЧЕТВЪРТИ ФЕСТИВАЛ <ИЗКУСТВОТО НА БАРОКА> - МЕДИИТЕ ЗА НАС

~ 30 Октомври 2010 ~
Публикации в медиите за четвърти фестивал "Изкуството на Барока" - 22 октомври - 30 ноември 2010 г.